Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Bununla omuz omuza yangın merdivenlerinin bir yönının berrak olması ve dumandan sarsılma ihtimalini bertaraf etmesi sayesinde binalarda tanıdık yangınlarda can zayiatının olma ihtimali gerçek oranda düşmektedir.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında özen edilmesi müstelzim ilke bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işçiliklevinin yitirilmemesi dâhilin hem de merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi bâtınin bu unsura ilgi edilmelidir.

Hatta geniş bayi ağına mevla firmamız montaj ve bakım davranışlemleri esnasında kullanıcılara ağırbaşlı suhulet esenlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında kibar bir ölçüt olarak gösterilebilir.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının vesair alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.

Bu nedenle elan koca bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında saye sağlamaz ve bu nedenle daha sakıt bir fiyata sahiptir.

Belirtilen bu bugün dilimleri bir bapnın yangına ne denli süre dayanacağını söyleyiş etmektedir. Fakat bu mevzuda titiz yürütmek gerekir. Çünkü 90 an yangına dayanıklı olması gereken bir kapının 30 dakika bile dayanmadığı elan önce yapılan testlerde doğrulanmıştır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası beyninde açılıp - kapanma sürecinin tam şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Bapsı Menteşesi denir.

Yangın kapısı kilidi güven kilidi olarak aşina ve kapının içeriden hariçya gerçek açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

Özellikle Türkiye'de daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI şu demek oluyor ki İtalyanın Yangın Merdiveni Kapısı mevzii standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen karşıtmıza çıkmaktadır. Türkiye'de muteber standart TS EN standartlarıdır. 

Yangın Bapsı Nite Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına ilgilı olmakla bile olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü takkadak hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu hâl hayat kaybı olmaması midein önemlidir.

Yangın Bapları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü nicelikı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en kök kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

öz 3- Kaçış merdiveni mimarinın haricinde kalabilir. Fakat bununla alakadar uyulması gereken birtakım kurallar bulunan. Mesela; bir bünyenın veya binanın yüksekliği 21.50 metreden bir tomar ise yapı dışına bariz merdiven gestaltlmasına cevaz verilmemektedir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da anılan yangın bapsı özellikleri şunlardır

FEZA Tip Odası Yangın Kapısı: Cümle odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının cihetı sıra otomasyon sistemlerine yakışır aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı kabil.

Report this wiki page